Recenties van  onze cursisten:

De redenen dat ik me voor de 3e cursus heb ingeschreven zijn de volgende:

  • Plezierige en goed uitgelegde persoonlijke lessen.
  • Lessen in kleine groepen ( 3-4 personen) in een plezierige omgeving.
  • Goed lesmateriaal in boekvorm
  • Maar vooral de daarbij horende video en audiobegeleiding is een kers op de taart. In feite is het een kopie van wat je in de les krijgt. Ook als je keer niet aanwezig bent is het geen probleem om met deze tool bij te blijven.

Nico de Heus

De lessen zijn zeer leerzaam en worden op een goede duidelijke manier uitgelegd. Er is genoeg ruimte voor vragen stellen. De lerares is zeer vriendelijk en behulpzaam. Voel mij echt thuis en vind het kei leuk en leerzaam. Op naar de 2 e ronde privé lessen. 

Sonja van Eldik

Ik ben erg enthousiast over de manier van lesgeven. Rosa legt goed uit, is duidelijk en vriendelijk. Ik heb gekozen voor les in een klein groepje, dit kun je zelf kiezen. Van privéles tot (kleine) groepsles.

Rosa heeft een mooie lesmethode ontwikkeld waarbij je heel eenvoudig kunt leren. Je volgt live lessen in haar prachtige huiselijke leeromgeving en daarnaast maak je gebruik van het lesboek en kun je alles terugluisteren. Super handig en eenvoudig! Ik ga dan ook zeker verder bij Rivas Spaans Taalbureau. Dankjewel Rosa voor de leuke leerzame lessen en tot over een paar maanden!

Claudia van den Heuvel

Lessen Spaans:
Heel leuk om met een groep van 4 te praten in het Spaans
Erg gezellig, gelukkig ook mogelijkheid tot ‘ gewoon kletsen’
Ik vond het ook erg leuk dat je soms gewoon over Spanje praat en hoe de cultuur in Spanje is
Je bent geduldig en je weet te doseren met het bijsturen op niet juist Spaans
We leren van jou en ook van elkaar
Ook ruimte voor liedjes en andere zaken (zoals een drankje etc)
Tijdens de les komen zaken aan de orde die je ter plekke uitlegt, niet alles is dus uit het boek
Herhaling van stof tijdens de lessen is erg fijn

Lesmateriaal:
Duidelijk geschreven
Afwisselend
Leuke verhalen
Handig dat er een samenvatting van grammatica in het begin bij zit

Jorrit van der Sanden

”Sinds 1 jaar heb ik wekelijks 1,5 uur privéles waarbij mijn doel is om Spaans voor zowel privé als zakelijk gebruik te kunnen toepassen.

De lessen zijn goed opgezet waarbij de praktijk voorop staat en de invulling wordt aangepast naar het niveau en de snelheid van de cursist. Doordat Rosa Rivas zelf het cursusmateriaal ontwikkelt, kan ze dit ook aanpassen aan de wens van de cursist. Door middel van oefeningen en veel Spaanse conversaties leer je de theorie in de praktijk toe te passen. Hierdoor voel je jezelf gaandeweg ook zekerder worden en durf je het ook steeds meer toe te passen.

Deze manier van een taal leren past zeer goed in mijn toch al drukke agenda. Daarnaast geeft het me ook heel veel plezier. Rosa Rivas is een zeer fijn persoon en doordat ze zelf Spaanse is, leer je naast de taal ook nog het een en ander over het land, de mensen en de gebruiken.

Samenvattend een zeer goede cursus en ik ga hiermee zeker door.”

Marcel Korevaar

“Ik heb bij Rosa Rivas de snelcursus Spaans voor beginners 1 gevolgd. Dit was een intensieve cursus, en het is mij uitstekend bevallen. Mede door de rustige en duidelijke uitleg en een gevarieerd lesprogramma, heb ik een goede basis van de Spaanse taal geleerd. Wat ook positief was, was dat er buiten het normale programma voor de cursus, ook extra lesstof wordt toegevoegd, indien daar behoefte aan is.”

Remco van Zomeren, cursist snelcursus Spaans Beginners 1

”In januari heb ik deel 1 van de cursus Spaans gevolgd bij Rivas Spaans Taalbureau, gegeven door Rosa Rivas. Je kan voelen dat zij dit met veel plezier geeft. De cursus is erg goed opgebouwd, waardoor je op een speelse manier in korte tijd heel veel leert. Vanaf het begin ben je bezig met begrip van de taal, je leert de taal spreken en je bouwt je woordenschat uit. Dat Spaans de moedertaal is van Rosa is nog een extra pluspunt. Deze ervaring nodigt zeker uit tot het volgen van vervolgcursussen.”

Adiós, Marja Roussen

”Ik heb genoten van de cursus Spaans voor beginners 1! Rosa geeft in een fijn tempo les en telkens wordt alles in het begin van de les ook nog herhaald. Zo blijft alles beter hangen.

Ik ga door naar  beginners 2, want er valt nog heel veel te leren.”

Hartelijke groet, Angelie Denis

¡Hola Rosa!

”Ik ben weer terug van mijn reis naar Costa Rica. Ter plekke blijkt dat ik meer Spaans spreek dan ik in Nederland had gedacht. Het gaat natuurlijk niet vloeiend maar ik kan me aardig verstaanbaar maken. Je moet in dat land veelvuldig naar de weg vragen want de richtingaanwijzers zijn schaars en straatnamen onbekend. Wonderbaarlijk genoeg kom ik altijd waar ik moet zijn. Hoewel de antwoorden in de lokale snelheid gaan pik ik er kennelijk toch genoeg van op. Dat is natuurlijk ook vanwege de voorbereiding die ik heb gehad tijdens de cursus die ik heb gevolgd bij Rivas Spaans Taalbureau. In vergelijking met de Volksuniversiteit, waar de cursus meer op grote groepen is gericht, krijgen we bij Rivas Spaans Taalbureau veel persoonlijke aandacht, waardoor je je wel in het Spaans moet uitdrukken. Het heeft me meer geholpen dan ik vermoedde.”

Luc Verhulst

“Tijdens mijn opleiding tot vertaler Spaans heb ik Rosa Rivas leren kennen als een zeer betrokken en vriendelijke docente. Ze is deskundig, geeft veel bruikbare feedback en ik heb veel van haar geleerd.”

Frederiek Detmar, studente ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen

“De Spaanse lessen worden door een enthousiaste lerares gegeven aan de hand van plezierig lesmateriaal. Samen met haar persoonlijke inbreng van oefeningen wordt in korte tijd veel kennis van de Spaanse taal opgedaan.”

 Een zeer tevreden leerling, Irene van Egmond

“Aan het einde van het jaar 2014 hebben wij met ons bedrijf een taalcursus gevolgd bij Rosa Rivas van spaanstaalbureau.nl. De cursus werd op de locatie van ons bedrijf gegeven over een periode van 12 weken voor de duur van ongeveer 30 uur. Het aantal cursisten betrof 8 personen met een verschillend instapniveau op kennis van de Spaanse taal. De cursisten werden voorzien van uitgebreid lesmateriaal, hetgeen naar wens gedurende de cursus werd aangepast naar onze wensen. Het lesmateriaal bestond uit schriftelijke documentatie, schriftelijke oefeningen, luisteroefeningen en tijdens de les werd interactief met beeldmateriaal gewerkt. De lesstof was gevarieerd en uitdagend, met name omdat de lesstof en het huiswerk op het persoonlijke niveau werd afgestemd.

Door alle cursisten werd de training als zeer positief ervaren en beheerst nu een ieder de basis van de Spaanse taal en in individuele gevallen een verdieping hierop. Met name de flexibiliteit en de gedrevenheid van de instructrice heeft hier een behoorlijke bijdrage aan geleverd. De gevolgde cursus dient als basis voor eventuele vervolgcursussen in de Spaanse taal. Door de professionaliteit, gedrevenheid, flexibiliteit, enthousiasme en het aangeboden lesmateriaal raden wij een ieder met ambitie tot het leren van de Spaanse taal spaanstaalbureau.nl ten zeerste aan.”

Koninklijke Marechaussee