Afbeelding van WhatsApp op 2023 10 05 om 12.05.02 ae79e887Afbeelding van WhatsApp op 2023 10 05 om 15.34.55 331bb7fbAfbeelding van WhatsApp op 2023 10 05 om 15.35.31 e5dfcc53

 

 

 

 

 

 

  

 

Taalreis Marbella

Conversatie in de praktijk!

 

Wanneer?

Aankomst: dinsdag 23 april

Vertrek: zondag 28 april

Overnachtingen: 5

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Of

Aankomst: zondag 28 april

Vertrek: vrijdag 3 mei

Overnachtingen: 5

Deelnemers: minimaal 6, maximaal 10

Of

Indien gewenst heb je de mogelijkheid om je verblijf te verlengen tot 10 overnachtingen:

Aankomst: dinsdag 23 april

Vertrek: vrijdag 3 mei

Overnachtingen: 10

Kosten:

€ 525,- per persoon in een  tweepersoonskamer met eigen badkamer en badlinnen. Inclusief activiteiten, werkmap, conversatiesesies en begeleiding door Rosa Rivas. Tijdens de hele reis zal Rosa Rivas alleen in het Spaans spreken.

Je vliegticket naar Marbella regel je zelf. Hoe eerder je boekt hoe voordeliger de kosten, het kan dan ontzettend meevallen.  Als je op het vliegveld van Malaga aankomt, kun je een bus nemen die je in 30 minuten naar Marbella brengt.

Er is plek voor maximaal 10 deelnemers, met minstens 6 deelnemers. Er is geen btw van toepassing.

Bij aanmelding betaal je een aanbetaling van 50%. Later, als de reis definitief doorgaat, betaal je tot uiterlijk 6 weken voor aanvang het restbedrag.

Verblijf:

We verblijven in Hostal El Gallo, op 5 minuten loopafstand van het oud-centrum, én 10 minuten lopen naar het strand. Een hostal is bij wijze van spreken een klein eenvoudig hotel. Dit familie hotel is knus en gemoedelijk, gelegen in een fijne rustige straat. Het personeel is erg vriendelijk. De kamers zijn mooi ingericht en zien er verzorgd uit. Voorzien van alle gemakken: eigen badkamer, comfortabele bedden, televisie, airco, wifi en een klein koelkast. Voor meer info kijk op de website. Er is ook een heerlijk en voordelig dagmenu vanaf € 13,50. Of je kunt eten  a la carte

Spaans in de praktijk / Activiteiten gericht op conversatie:

Taalbureau Spaans Rivas geeft volgend jaar een geweldige zesdaagse conversatiecursus Spaans in het chique Marbella, gelegen in Malaga, Spanje. Je bent van harte welkom om mee op reis te gaan en daarbij op een unieke manier in contact te komen met de inwoners van Marbella, de Spaanse taal, de lokale keuken, en de schitterende stranden en natuur. Wat voorop staat in deze reis is dat je in de praktijk jouw kennis gaat toepassen door de Spaanse bevolking te spreken. Je wordt volop uitgedaagd door middel van diverse opdrachten, die je zult ontvangen middels een werkmap aangepast op jouw individuele niveau, dat je gaat uitwerken. Zo is het gegarandeerd dat je Spaans nog beter zal worden in een prachtige omgeving. Je zit dus niet in een klaslokaal, maar gaat je Spaans spelenderwijs verbeteren aan de hand van conversatie opdrachten. Als we met z'n allen ontbijten, lunchen of dineren, vinden er conversatiesessies plaats. Om de beurt vertelt elke leerling aan de rest van de groep met wie ze hebben gesproken, wie ze hebben geïnterviewd en welke informatie ze hebben verzameld in hun werkmap.

Denk bijvoorbeeld aan vragen stellen bij de winkels en ook aan de inwoners van Marbella, zodat je op deze manier je Spaans in het praktijk brengt. 

Voorbeelden van opdrachten:

Mensen interviewen

-        Je gaat mensen aanspreken en de vragenlijst in je werkmap uitwerken.

-        Je gaat informatie inwinnen over hun levens, hoe ze heten, wat voor werk ze doen, hoe hun familie eruit ziet en

         wat ze doen in hun vrije tijd onder andere.

Je gaat ook informatie inwinnen over Marbella

-        Hoeveel inwoners zijn er in Marbella?

-        Wanneer is het het warmst, in welke maanden?

-        Is Marbella een stad of een dorp?

-        Hoe is het om in Marbella te wonen?

-        Hoe is de sfeer?

-        Welke gewoontes zijn typisch?

De weg wijzen

-        Hoe kom ik bij de dichtstbijzijnde apotheek vanaf mijn accommodatie?

-        Hoe kom ik bij de bank, het winkelcentrum, de bakkerij?

-        Waar is er een geldautomaat?

-        Waar kan ik hier een fiets huren?

-        Waar kan ik de taxi halte vinden?

-        Wat is de kortste weg naar het strand?

-        Is er een zwembad in de buurt?

-        Waar zijn de beste restaurants?

-        Waar kan ik een ligstoel huren op het strand? Hoeveel kost het?

-        Waar kan ik hier flamenco dansen?

-        Is er een discotheek in de buurt?

-       en nog veel meer...

Natuurlijk zijn er tijdens de reis ook talloze mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding, ontspanning, zwemmen, een boek lezen enz.

Mijn verblijf in Marbella

Afgelopen juli ging ik samen met mijn dochter Sophia 10 dagen naar Marbella op zoek naar de ideale plek om een taalreis te organiseren. We hadden een accommodatie geboekt bij Hostal El Gallo. We konden het bijna niet geloven toen we aankwamen. Gelegen in een hele mooie rustige straat, op loopafstand van het oud-centrum, vol met restaurantjes en winkeltjes. We liepen de straat naar beneden en gingen heerlijk eten in een restaurant aan het begin van het oud-centrum. De ober vroeg ons waar we verbleven en hij zei dat de keuken van Hostal El Gallo beroemd was in heel Marbella, de vrouw van de eigenaar was een voortreffelijk kokkin. Later ontdekten we dat het strand maar 10 minuutjes lopen was vanuit Hostal El Gallo. Eenmaal op het strand hebben we een ligstoel gehuurd bij Maria, een vriendelijke vrouw, we hebben even met haar gekletst en ze heeft voor ons elke dag 2 ligstoelen geregeld op de eerste rij.

Bij Hostal El Gallo kan je niet ontbijten, dus gingen wij de volgende dag ontbijten bij een café om de hoek: croissant, smoothie, eieren en yoghurt met fruit. Het ontbijt was zo heerlijk dat we daar elke dag hebben ontbeten. Daarna liepen we naar het strand, languit op onze ligstoel gebleven. We hebben ontspannen, van de zon genoten, gezwommen en voor de lunch hebben we soms bij Hostal El Gallo gegeten, maar soms ook bij een restaurant aan het strand of bij andere heerlijke eetgelegenheden in het mooie Plaza de los naranjos. De keuze is reuze!

Rond 18.00u liepen we terug naar onze accommodatie, we douchten en maakten ons klaar om te gaan winkelen en uit eten te gaan. Na het avondeten gingen we Marbella met zijn mooie straatjes verkennen. We hebben ook flamenco gedanst op het plein waar life flamenco gezang plaatsvond. We hebben onwijs genoten!

Inschrijven 

Stuur een e-mail met je persoonlijke gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Of bel met 06-13851395.

Boekings- en annuleringsvoorwaarden

1. Om je reis te boeken, stuur je een e-mail voorzien van je persoonlijke gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als er plaats is dan bevestigen we de inschrijving. Je kunt dan de boeking definitief maken door een aanbetaling te betalen van 50% of het volledige bedrag te betalen, afhankelijk van de datum van de boeking. Als je boekt, ga je akkoord met onze voorwaarden, zoals hier beschreven. 


2. De inschrijving is pas definitief na betaling van de aanbetaling of bij betaling van het volledige deelnamegeld, afhankelijk van de datum. De aanbetaling of betaling dient binnen de aangegeven termijn (binnen 2 weken) aan Taalbureau Spaans Rivas te zijn voldaan. Het resterende deelnamegeld dient uiterlijk 6 weken voor vertrek betaald te zijn. 


3. Deelnemers zijn vrij om af te zien van het volgen van het programma en de conversatiesessies. Dit geeft echter geen recht op teruggave van het deelnamegeld en ook geen recht op een vervangende activiteit.


4. Als deelnemers besluiten te annuleren, hebben zij het recht op terugbetaling van een deel van de verschuldigde deelnamekosten: 
- Bij annulering tot 8 weken voor de aanvang van de vakantieweek brengen wij niets in rekening.
- Bij annulering vanaf 8 weken tot 4 weken voor de aankomstdag is de aanbetaling verschuldigd.
- Bij annulering vanaf 4 weken voor de aankomstdag brengen wij het totale bedrag in rekening. 


5. Als een deelnemer niet in staat is de taalreis bij te wonen, is in de plaatsstelling toegestaan. De gegevens van de vervangende deelnemer dienen uiterlijk 48 uur voor aanvang van de taalreis aan Taalbureau Spaans Rivas te zijn doorgegeven.


6. Taalbureau Spaans Rivas heeft het recht om de taalreis te annuleren indien daarvoor gegronde redenen bestaan, waaronder onvoldoende deelnemers, ziekte of overmacht. In geval van annulering heeft de deelnemer recht op terugbetaling van de deelnamekosten. De deelnemer heeft geen recht op enige andere compensatie of schadevergoeding.


7. Deelname aan de taalreis is mogelijk voor volwassenen vanaf 18 jaar. 

 

Aansprakelijkheid


1. Deelname aan de taalreis is op eigen risico. Taalbureau Spaans Rivas is niet aansprakelijk voor letsel en/of schade van enigerlei aard als gevolg van het verblijf en/of de activiteiten van de deelnemer, noch voor verlies of beschadiging van de eigendommen.


2. Voor deelname dienen relevante lichamelijke klachten altijd voorafgaand aan een activiteit gemeld te worden bij de docent.


3. Je verklaart hierbij af te zien van claims tegen Taalbureau Spaans Rivas voor elke blessure en/of schade die je zou kunnen oplopen tijdens de taalreis.